De beste tips voor uitgaan in Utrecht

Utrecht is een echte studentenstad waar altijd wel iets te beleven is. Samen met Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam is Utrecht één van de populairste uitgaanssteden van Nederland en dit is niet voor niets. Uitgaan in Utrecht kan namelijk erg divers zijn: van volledige stapavonden in een discotheek of club tot een gezellige avond in een klein café om de hoek.

Ga je binnenkort naar Utrecht en wil je hier graag een leuke avond beleven? Lees hier enkele goede tips voor het uitgaan en je weet zeker dat je een onvergetelijke avond meemaakt in deze gezellige stad!

Uitgaan in Utrecht voor studenten

Omdat Utrecht een grote studentenstad is, zijn er veel verschillende uitgaansgelegenheden te vinden waar studenten veel bij elkaar komen. Vaak zijn dit studentenkroegen die van maandag tot en met zondag geopend zijn en op deze dagen ook veel leuke activiteiten en acties organiseren voor studenten. Denk hierbij aan Happy Hours, speciale feesten of andere acties die het uitgaan in Utrecht voor studenten extra leuk maken.

Of je nu student bent of niet: je bent van harte welkom in de vele studentikoze uitgaansgelegenheden in Utrecht om hier een gezellige avond en nacht te beleven.

TIP#1: Enkele plekken waar je veel studentikoze uitgaansgelegenheden vindt, zijn de Neude, het Janskerkhof en de Nobelstraat. Ga dus naar deze plekken als je op zoek bent naar kroegjes en cafés waar veel studenten zitten. 


Uitgaan in Utrecht met live muziek
Veel mensen denken dat het uitgaan in Utrecht met name veel op studenten is gericht, maar dit is absoluut niet waar. Naast vele uitgaansgelegenheden voor studenten, zijn er namelijk ook vele cafés en bars te vinden met live muziek.

Regelmatig worden er live muziekavonden en andere feesten georganiseerd in de grote poppodia van Utrecht. Tivoli en Ekko zijn hierbij de bekendste, waar meestal ook de grootste namen geprogrammeerd staan qua dj’s en bandjes. Houd je dus vooral van live muziek tijdens het uitgaan? Bekijk dan het programma van deze grote poppodia.

Tip#2: Neem is een kijkje in de werfkelder van 't Oude Pothuys in Utrecht om te genieten van live muziek en een authentieke, gezellige sfeer.


Clubs en discotheken in Utrecht
Sommige mensen vinden dat een avondje stappen niet compleet is zonder een dansje. Echt uit je dak gaan op de dansvloer is ook mogelijk in Utrecht. Er zijn diverse clubs te vinden waar je tot in de vroege uurtjes lekker los kunt gaan. Clubs en discotheken die die moeite waard zijn te bezoeken tijdens het uitgaan in Utrecht, zijn: De Winkel van Sinkel in het centrum van Utrecht, Filemon & Baucis, Club Lux en Derrick.

Tip#3: De Winkel van Sinkel staat met name bekend om het grote Grandcafé-restaurant dat normaal bij daglicht is geopend en altijd vol zit. Elke zaterdag wordt het concept van restaurant compleet omgegooid waarbij een echte club ontstaat. Meerdere muziekstijlen kun je hier vinden: Techno, minimal, house, soul, jazz, funk, etc. Kijk in de partyagenda wat er staat geprogrammeerd.


Bezoek eens een authentiek bruin café
Een avond uit kan ook betekenen dat je met je beste vrienden of vriendinnen een avondje doorbrengt in een rustig, maar gezellig en authentiek bruin café. Ben je een avond in Utrecht en heb je zin om lekker bij te kletsen in de warme omgeving van een bruin café, dan ben je in Utrecht aan het goede adres.

Naast uitgaansgelegenheden voor studenten, live muziek en een discotheken en clubs, zijn er in Utrecht namelijk ook verschillende bruine cafés, waar je kunt genieten van een biertje of wijntje in een gezellige omgeving.

Breng je bijvoorbeeld een bezoekje aan Kafé België of Olivier, dan kun je de hele avond genieten van de gezelligheid van een bruin café en kun je bovendien genieten van de vele speciaalbiertjes die er in deze kroegen geschonken worden. En heb je na het proberen van enkele speciaalbiertjes toch nog zin om met de voetjes van de vloer te gaan, dan kun je natuurlijk vanuit de bruine cafés in Utrecht naar de studentikoze uitgaansgelegenheden, cafés en bars met live muziek en stijlvolle clubs.

Tip#4: Begin je avondje uit in Utrecht met een echte proeverij bij De Drie Dorstige herten. Naast speciaalbier kun je hier ook terecht voor een wijnproeverij en zelfs een whiskeyproeverij.


Uitgaan in Utrecht voor iedereen
Omdat het aanbod uitgaansgelegenheden van Utrecht zo groot en divers is, kan iedereen wel een geweldige avond beleven in deze stad. Want of je nu liefhebber bent van de bijzondere sfeer in een echt studentencafé, liever een avond naar live muziek luistert met vrienden of vriendinnen, graag de hele avond op de dansvloer doorbrengt of juist van de rustige en authentieke omgeving van een bruin café houdt: Utrecht biedt het allemaal.

Tip#5: Kom je van buiten Utrecht? Kijk vooraf goed naar de nachtverbindingen van en naar Utrecht. Met vele andere (grote) steden bestaat er een goede verbinding en rijdt er meestal wel een trein ieder uur.


Tot slot nog een bonus tip! Met onze app scoor je ook in Utrecht leuke deals en gratis drankjes!
Ga je er op uit? Check dan even de BarDoggy App voor een overzicht van alle events die avond en de lekkerste aanbiedingen. iOs: http://bit.ly/BarDoggyIOS - Andriod: http://bit.ly/BarDoggyAndroid