Stappen in Groningen: waar kun je naartoe?

De beste plekken om te stappen in Groningen

Uitgaan alsof de ochtend niet bestaat? Het kan in Groningen, de uitgaansstad van het Hoge Noorden. Hier kun je dansen tot je erbij neervalt. Bijna elke nacht is er wel iets te ondernemen in deze studentenstad. Bovendien kent Groningen geen sluitingstijden, dus kun je je feestje zo laat maken als je zelf wilt. Doordeweeks wordt er veel gefeest door studenten en in de weekenden komen de mensen van heinde en ver om te stappen in Groningen, de bruisende hoofdstad van de provincie Groningen.

 

Uitgaan in Groningen kan op allerlei plekken. Wat zijn de hotspots waar je geweest moet zijn en welke uitgaansgelegenheden kun je beter vermijden?

De Grote Markt in Groningen

Wil je Groningen op zijn best leren kennen? Neem dan deel aan het nachtleven dat zich afspeelt rond de Grote Markt. Ook de Poelestraat is een interessante optie tijdens het stappen in Groningen. Hier kun je een keuze maken uit talloze clubs en kroegen om er een geslaagde stapavond- of nacht van te maken. Er is altijd wel een club of kroeg te vinden die bij je past en prima bij je wensen aansluit.

Een avondje stappen rustig beginnen in Café Hooghoudt

Je kunt je stapavond in Groningen rustig beginnen door een bezoek te brengen aan Café Hooghoudt. Het is een uitstekende locatie om gezellig bij te kletsen met je vrienden onder het genot van een drankje en bittergarnituurtje. Tijdens de zonnige zomerdagen kun je prima gebruikmaken van het grote terras.

Uitgaan in de populairste club van Groningen

Een populaire uitgaansclub in Groningen is De Drie Gezusters. De club is erg geliefd vanwege het gevarieerde aanbod van muziek dat er wordt gedraaid. Je kunt er niet alleen gezellig een drankje drinken, maar ook hossen op de dansvloer of deelnemen aan diverse bierproeverijen. In het weekend is het erg druk in De Drie Gezusters, maar dat zorgt voor nog meer gezelligheid tijdens het stappen.

Beleef je happy hours in De Blauwe Engel

Een prima uitgaansgelegenheid tijdens een avondje uit in Groningen is De Blauwe Engel. Er worden regelmatig happy hours gehouden, dus je doet er goed aan om hier deel vanuit te maken. Zing mee met talloze Hollandse klassiekers of andere internationale tophits.

Foute muziek in 't Golden Fust

Fouten hits, wie houdt er niet van? Soms is het gewoon hartstikke leuk om te dansen op de meest foute muziek die er is! Dit kun je doen in 't Golden Fust. Dit is een kroeg die je meegemaakt moet hebben wanneer je het nachtleven van Groningen induikt. Een aantal uren doorbrengen in 't Golden Fust past dan ook uitstekend in een avondje stappen in Groningen. Veel studenten weten de weg te vinden naar deze kroeg. Uiteraard kun je hier voordelig bier en frisdrank scoren tijdens de zogenaamde piekuren.

Café de Koffer - voor al je speciaalbieren!

Gaat jouw voorkeur uit naar speciaalbieren? Café de Koffer is een interessante horecagelegenheid wanneer je graag speciaalbier drinkt. Er zijn honderden bieren waaruit je kunt kiezen. Café de Koffer is de ultieme plek voor een gezellige borrel met je vrienden, als je een keer uitgekeken bent op het normale aanbod in bier.

Soulvol dansen in het News Café

Elke fervente dansliefhebber moet een bezoek gebracht hebben aan het News Café. Dit café vind je tussen de Grote Markt en de Vismarkt in. Hier dans je op de meest toffe beats van verschillende muziekstijlen. De hippe club is gevestigd in de kelder van het pand. Regelmatig worden er special nights in de club georganiseerd, dus het is een aanrader om er zeker eens bij te zijn!

Wil je jong publiek vermijden?

Natuurlijk zijn er ook in Groningen plekken die je beter links kunt laten liggen als je niet op zoek bent naar al te jong publiek. Houd in het achterhoofd dat Groningen toch vooral een studentenstad is als het gaat om stappen. Zeker doordeweeks tref je veel studenten rondom de meeste uitgaansplekken.

 

Ben je de studententijd al gepasseerd? Dan raden wij aan om in de weekenden eens een bezoek aan Groningen te wagen. Dit zijn de beste dagen om te stappen in Groningen waarbij het publiek meer divers is.

Met de trein terug naar huis

Ben je overtuigd? Ga dan eens een avond en nacht stappen in Groningen. Er is altijd wel een trein die je in de vroege ochtenduren terug naar huis brengt na een nachtje doorhalen. Uiteraard kun je ook een goedkoop hotelletje boeken zodat je de gehele nacht door kunt gaan. Wellicht kun je een slaapplek regelen bij iemand die je tijdens het uitgaan in Groningen hebt ontmoet;). Maak er een gezellige en leuke tijd van en keer met een voldaan gevoel huiswaarts!